SASTANAK
NA TEMU POBOLJŠANJA KVALITETA USLUGA RANIH INTERVENCIJA, U ORGANIZACIJI UNICEF-a

Od 10. do 12. maja 2016. godine, na Zlatiboru je, u organizaciji UNICEF-a, održan skup “Kako do kvalitetnih usluga ranih intervencija”. Kancelarija UNICEF-a u Srbiji, u okviru programa ranog razvoja, na ovom skupu je inicirala razmatranje aktivnosti koje bi pomogle daljem razvoju usluga za decu u ranom detinjstvu i njihovim porodicama iz oblasti obrazovanja, zdravstvene i socijalne zaštite, kao i uspostavljanje bolje intersektorske saradnje na nacionalnom i lokalnom nivou. S obzirom na izuzetan značaj rane intervencije za razvoj prevremeno rođene dece, predstavnica Udruženja ,,Mali Div” učestvovala je na panelima, čime je otvoren put za dalje uključivanje našeg udruženja u aktivnosti koje UNICEF i druge organizacije budu sprovodile, kako bi se uvek održala pažnja i na problematici prevremenog rođenja i potrebama malih divova.

 

 

Kao član evropske mreže udruženja roditelja prevremeno rođene dece, okupljenje pod okriljem Evropske fondacije za brigu o novorođenčadi (EFCNI), Udruženje “Mali Div” se svake godine pridružuje aktivnostima kojima se, širom Evrope i sveta, obeležava 17. novembar, Svetski dan prevremeno rođene dece. Nizom aktivnosti koje organizujemo tokom svakog novembra, uz značajnu pažnju medija, nastojimo da podignemo svest u javnosti o problemu prevremenog rođenja.

 

U novembru 2013. godine, našem obeležavanju Svetskog dana prevremeno rođene dece pridružila se Beogradska filharmonija, koja je svoj koncert, održan   22. novembra u velikoj sali Kolarčeve zadužbine, posvetila prevremeno rođenim bebama u Srbiji i Udruženju “Mali Div”.

U novembru 2013. godine, Udruženje roditelja prevremeno rođene dece Srbije ,,Mali Div” pokrenulo je akciju pletenja čarapica i kapica za prevremeno rođene bebe, pod nazivom “Čarapice pune lepih želja”. Nakon velikog odziva porodica malih divova i prijatelja našeg Udruženja, ovi pokloni su, za Novu godinu, uručeni Institutu za neonatologiju u Beogradu.

 

9. maja 2015. godine, Udruženje „Mali Div“ učestovalo je u otvaranju Prvog kongresa babica Republike Srbije, održanog u Svečanoj sali KBC Zvezdara. U okviru glavne teme kongresa – unapređenje obrazovanja babica i podizanje kvaliteta zdravstvene nege, izlaganje predstavnika „Malog Diva“ odnosilo se na prevazilaženje problema sa kojima se, nakon porođaja, suočavaju majke prevremeno rođene dece.

17.

NOVEMBAR, SVETSKI DAN PREVREMENO ROĐENE

DECE

BEOGRADSKA FILHARMONIJA UZ MALE DIVOVE

ČARAPICE

PUNE

LEPIH

ŽELJA

PRVI KONGRES BABICA SRBIJE

Copyright © Mali Div 2016. Sva prava zadržana.

UDRUŽENJE RODITELJA
PREVREMENO ROĐENE DECE SRBIJE MALI DIV